Dette skal du være opmærksom på ved optagelse af et kviklån

Hvad skal jeg være opmærksom på, hvis jeg gerne vil optage et kviklån? Spørgsmål som dette vil du kunne blive klogere på, hvis du læser denne artikel til ende. Et kviklån er et forbrugslån og bliver ofte optaget online.

Du kan dog både optage et forbrugslån enten i din bank eller online på internettet. Omkostningerne vil dog ofte være lidt dyrere, hvis du optager et kviklån online, men i nogle perioder vil omkostningerne samt gebyrer være næsten det samme. Det er naturligvis helt op til dig selv, at finde frem til den bedste udbyder i din situation.

Ud over et kviklån findes der mange andre forskellige typer af lån. Heriblandt et smslån og gratis lån helt uden renter. Et gratis lån er dog typisk et mindre lån med en markant mindre løbetid. Ofte skal lånet betales tilbage senest 30 dage efter lånet er blevet optaget og helst før. Kan man overholde den givne tilbagebetalingsfrist, vil man i princippet kunne få lånet helt gratis.

Hvad kan et kviklån bruges til?

Det er meget forskelligt, hvad folk har lyst til at bruge deres penge på i dag. Fælles for mange af dem der optager et kviklån er, at de bruger deres penge til at få dækket deres forbrugslyster. Det vil i mange tilfælde være et nyt tv, en ny smartphone eller en ny computer. Ofte er det elektronik at pengene bliver brugt på.

Det er dog op til den enkelte person, hvad man ønsker at bruge sine penge på. Pengene skal ikke nødvendigvis bruges til et indskud på et hus eller en lejlighed. Har du brug for en ny taske eller bare rigtig gerne vil på en charterferie ned til masser af sol og varme, vil du også kunne bruge pengene til det.

Det er en af fordelene og en væsentligt forskel på et kviklån, i forhold til mange andre låntyper på markedet.

Optag et kviklån uden sikkerhed

Samtlige kviklån der bliver optaget i dag, vil blive optaget uden, at du selv skal kunne stille sikkerhed i noget. Derfor kan du låne pengene af en låneudbyder uden, at du skal stille fysiske goder i sikkerhed hos den givne låneudbyder. Det kunne f.eks. være din bil eller dit hus, som normalt vil skulle stilles som sikkerhed, hvis det var en anden type lån.

Derfor vil du også opleve, at du kan få udbetalt et kviklån langt hurtigere end andre typer af lån, da det ikke kræver, at du først skal underskrive en lang række af papirer og kontrakter. Ligeledes vil du heller ikke skulle holde møder med din eventuelle bankrådgivere, som først vil skulle godkende dig til et kviklån. Alt det besvær slipper du for, hvis du optager et kviklån.

Find det bedste og billigste kviklån via ÅOP

Hvis du gerne vil finde det billigste og det bedste kviklån for dig, vil det være en rigtig god idé at forsøge og sammenligne de enkelte låneudbyderes ÅOP. ÅOP er en forkortelse for årlig omkostninger i procent og er en faktor, der er rigtig vigtig at have med, hvis du ønsker at optage et kviklån.

Med dette tal vil det gør det meget nemmere og mere overskueligt at sammenligne de totale omkostninger i procent hos de mange låneudbydere på markedet.

I en ÅOP udregning vil alle lånets omkostninger både renter og eventuelle gebyrer være inkluderet. Det medvirker derfor til, at du som forbruger vil få præsenteret et retvisende billede af de omkostninger, som vil være forbundet med det enkelte lån. Disse omkostninger kan derfor variere afhængig af, hvilken låneudbyder du vælger.

ÅOP er derfor med til at skabe den gennemsigtighed du har brug for, der gør at du kan benytte dette tal til at sammenligne de forskellige udbyder direkte og dermed finde frem til det bedste og det billigste lån.

Har du lyst til at optage et kviklån, så kan du kigge rundt på denne danske kviklån guide.

Hvilke krav skal være opfyldt?

Selvom et kviklån er en af de letteste og ikke mindst hurtigste måder at optage et lån på, er der stadig visse krav og kriterier der skal være opfyldt.

Du må ikke være registreret i RKI hos de fleste låneudbydere på det danske marked. Der findes få udbydere, der også tillader at låne penge ud til folk, der står registreret i RKI.

Samtidig skal du være dansk statsborger, som er endnu et kriterie, der skal være opfyldt for at kunne optage et kviklån. Hos de fleste låneudbydere skal du være fyldt 21 år, men i de seneste år er der flere af de nuværende udbydere, der tillader folk, der blot er fyldt 18 år at optage et kviklån hos dem.

Har du derfor opfyldt disse kriterier, vil du have en god mulighed for at optage et kviklån relativt hurtigt. Vær dog opmærksom på, at der kan gælde forskellige krav afhængig af hvilken låneudbyder du vælger. Den primære forskel er dog typisk ens alder.

Overvejer du derfor at optage et kviklån, vil du nu have en bedre mulighed for, at finde frem til det bedste og billigste kviklån samt hvilke krav og kriterier, som du skal have opfyldt.