Find det job, der passer til dig

Hverdagen bliver af og til trist og grå, og det, der som regel mangler, er forandring. Forandring kan findes i mange former og afskygninger, og det er meget forskelligt, hvilken type forandring der skal til, for at hverdagen bliver mindre grå. En af de ting, der fylder meget i vores hverdag, er arbejdet, og derfor er det mange gange denne del, der skal friskes op, hvis hverdagen virkelig er blevet grå, og man ikke orker at møde på arbejde dag efter dag. Alle har en offday af og til, hvor man ikke orker at komme ud af sengen, men det skal ikke være en ting, der gentager sig på daglig basis. Det kan ikke skade at lede efter et job, som passer bedre til den, man er, så længe man gør det diskret, hvis man stadig vil have sit nuværende job på hånden, hvis jobsøgningen skulle slå fejl.

Overvej dine kompetencer

Det første, du bør gøre, inden du kaster dig ud i jobsøgningen, er at finde ud af, hvad du egentlig leder efter. Nogle er allerede fra start af klar over, hvad det er, de lige præcis søger, men det er langt fra alle, der står og er så afklarede. De fleste er nødsaget til at sætte sig ned og tænke grundigt over, hvad de ønsker, deres fremtid skal bringe. Nogle gange hjælper det dog mere at komme ud og overskride nogle grænser. På den måde udvider man nemlig sin horisont og lærer sig selv bedre at kende. Undersøgelser viser faktisk, at det er de færreste, der ved, hvad deres stærke og svage sider er. Dette er ting, som du skal gøre op med dig selv, inden du begynder at søge job. Hvis du er klar over, hvem du er som person, og hvilke kompetencer du har, vil du kunne lave et meget stærkere og mere troværdigt CV, end hvis du stadig står begravet i uvished.

Rigtig mange finder med tiden ud af, at det, de har lavet de sidste 10 år, slet ikke er det job, som de skulle have valgt i første omgang. Nogle ender endda med at tage en ekstra uddannelse for at blive sporet ind på det rigtige. Husk også på, at det aldrig er for sent at lære noget nyt, og ingen tillært viden er spildt tid eller unyttig.

Fang virksomhedernes interesse

Når du har gjort op med dig selv, hvad det er, du søger, og hvem du er som person, skal du begynde at sende dine ansøgninger ud og fange virksomhedernes interesse. Dette er ikke altid nemt – faktisk er det nok den sværeste del af det at søge job. Derfor kan du finde hjælp på www.ftfa.dk til at fange virksomhedernes opmærksomhed og til at forbedre dit CV og din ansøgning.

Når du skriver en ansøgning, er det yderst vigtigt, at du målretter dine tekster efter den stilling, du søger. Det er fint at have en standardansøgning, men det er ikke manges opmærksomhed, du vil fange med den. Læg kræfter i dine ansøgninger – det betaler sig i sidste ende.