Opskriften på den perfekte jobansøgning

Du har fundet vej til den helt rigtige side, hvis du skal i gang med at skrive en jobansøgning og gerne vil have, at den bliver så god som muligt. Der findes måske ikke en egentlig opskrift på den perfekte jobansøgning, men der er da hjælp at hente. Følger du nogle få guidelines, så kan du nemt udarbejde en ansøgning, som vil slå benene væk under enhver arbejdsgiver.

Motiveret eller uopfordret ansøgning

Ansøgningsskrivningen kan gribes an på mange forskellige måder, men det er selvfølgelig ikke helt underordnet, om du skriver en motiveret ansøgning eller en uopfordret ansøgning. Der er statistisk set størst chance for at få det ønskede job, hvis stillingen er slået op, og der ikke blot er tale om en uopfordret ansøgning. Det betyder dog ikke, at det ikke er en god idé at sende jobansøgninger uopfordret. Det har fungeret for mange andre, så hvorfor skulle det ikke også fungere for dig?

Tøv ikke med at ansøge om et job, selvom stillingen ikke er blevet slået op. Du kunne jo få virksomheden til at indse, at de mangler en medarbejder med dine kvalifikationer.

Sæt dig ind i tingene

En god jobansøgning skrives ikke på få minutter. Det tager derimod mange timer at skrive en god ansøgning, da alting tager tid, og forarbejdet er ualmindeligt vigtigt. Sæt dig ind i, hvilken virksomhed der er tale om mht. værdier, målsætninger og meget andet. Jo bedre du kender virksomheden, desto bedre forudsætninger har du for at skrive en personlig og fængende ansøgning.

Det er i denne fase, at du skal vække din indre spion til live. Læs nyhedsartikler om virksomheden, tjek deres regnskaber, brug dit netværk og vær i det hele taget opsøgende. Det er trods alt din karriere og din fremtid, der står på spil.

Kort er godt

Der er ingen arbejdsgivere, som har tid til at læse en ansøgning på et tocifret antal sider, så sørg for at være skarp og kortfattet i din ansøgning. Du kan ikke få alt med i din ansøgning, men du kan stole trygt på, at arbejdsgiveren nok skal ringe til dig, hvis han eller hun vil vide mere om, hvem du er, og hvad du kan. Du vil typisk blive kaldt til jobsamtale, hvis arbejdsgiveren mener, at du er kvalificeret.

Sæt dig ned og skriv din ansøgning og dertilhørende CV allerede i dag. Mangler du en professionel skabelon, så find en skabelon til dit CV her. Du må hjertens gerne søge inspiration fra andre ansøgninger, men husk at gøre din ansøgning personlig og målrettet.