Sådan vedligeholder du parforholdet som karrieremenneske

Rigtig mange danskere er karrieremennesker, som identificerer sig selv med sit arbejde og stræber efter en karriere præget af succes – såvel i form af ansvar, økonomi og arbejdsopgaver. At leve og ånde for sit arbejde kræver dog massevis af tid og kræfter, og desværre går det i mange tilfælde ud over baglandet derhjemme, hvilket af flere eksperter kan afspejles i antallet af skilsmisser, som i disse år er eksploderet. Sigter du selv efter toppen, men vil du samtidig ikke negligere din partner og måske jeres fælles børn, har vi i denne artikel samlet en håndfuld råd, der forhåbentligt kan hjælpe dig med at vedligeholde parforholdet, selvom du arbejder meget.

Erkend, at der er et problem

Indledningsvist er det alfa og omega, at du rent faktisk forstår og erkender, at der er et problem. Hvis du ikke kan se problematikken i, at du hver eneste dag sidder til langt ud på natten for at arbejde ekstra, eller at du på ferien til Mallorca arbejder foran poolen, mens resten af familien hygger, bliver det vanskeligt at vedligeholde et parforhold. Det er afgørende, at du forstår, at I har udfordringer, før det bliver et reelt problem. I denne forbindelse kan du med fordel overveje parterapi, hvor I sammen kan få kortlagt hver jeres behov og ønsker til, hvordan forholdet ser og bør se ud. Det er muligt at gå til parterapi i de fleste større byer – læs fx mere om parterapi i København her.

Brug din fritid på familien

Det lyder måske som et trivielt råd fra bagsiden af en Gajol-æske, men ikke desto mindre begår mange karrieremennesker den ”fejl” at bruge deres fritid forkert, når de endelig er hjemme og bør slappe af. Computere, smartphones og anden teknologi gør, at man konstant er tilgængelig og til at få fat på, hvilket desværre betyder, at en mail fra chefen eller en kollega lynhurtigt kan betyde, at arbejdet tages med hjem. Vil du gerne undgå dette, er der en række gode råd, du kan overveje – det er dog vigtigt at inddrage din chef i denne forbindelse. Lav en aftale med din overordnede om, at du som det klare udgangspunkt holder fri, når du holder fri, og at det kun er, hvis alt bogstavelig talt er ved at falde sammen, at du står til rådighed. Sluk din computer og læg telefonen fra dig. Langt de fleste ledere har respekt for, at man ønsker tid sammen med familien, og er det meget vigtigt, at din chef får fat på dig, kan du bede vedkommende om at ringe.

Kom væk fra hverdagen

Afslutningsvist kan det være en rigtig god idé at komme ud af jeres vante rammer og de følelser, der er forbundet med disse. Tag ud at spise en hverdagsaften, eller riv et par dage ud af kalenderen til en forlænget weekend i London. Det er de små ting, der bryder med hverdagen, som ofte gør forskellen.