Råd og vejledning i forhold til optagelse af kviklån

I løbet af de seneste år er kviklånet blevet ganske populært på det danske marked, hvilket kommer som et resultat af flere forskellige ting som eksempelvis det faktum, at det ikke er et krav at stille sikkerhed i lånet. Herudover vil lånet også have en forholdsviskort låneperiode, hvormed man indledningsvist let kan få overblik over lånets renter. Og på den måde ved man allerede fra start, hvor lang tid det vil tage at betale af på lånet, og dermed hvornår man vil være gældfri.

Et kviklån siges derfor også at være meget frit, da man helt selv kan bestemme, hvad man benytter de lånte penge til. Dette kan eksempelvis være en fordel, hvis man har nogle ting, der efterhånden er uundværlige at have. Det er dog ikke altid, at der er luft i økonomien til at lave sådanne investeringer, hvorfor et kviklån kan være en fordel, da man hurtigt kan få lånet udbetalt, således man kan lave de fornødne investeringer ved nødvendighed. Dette kan være små som store investeringer, og disse investeringer kan være en fordel at lave, når der er forskellige tilbud og kampagner på de produkter, værktøjer, transportmidler eller lignende, man end måtte mangle.

Hvem kan optage et kviklån?

Ansøgningsprocessen for at optage et kviklån er særdeles kort og enkel, da det er muligt at gøre hjemmefra, men der er dog nogle forskellige krav, der skal være opfyldt, inden man kan optage sig et kviklån. Først og fremmest skal man naturligvis være fyldt 18 år for at kunne optage et kviklån, og i forlængelse af dette kræves det også, at man bekræfter sin identitet via. NemID, med hvilken låneaftalen også skal underskrives. Man må ikke være registreret i RKI, såfremt man ønsker at optage et kviklån, mens man også bør have en fast indtægt, for at et kviklån er forsvarligt at tage. I henhold til alderskravet er der ikke blot frie tøjler, såfremt man er over 18 år, da der er aldersbegrænsninger, der er lavet, da unge i denne alder oftest er under uddannelse og har forholdsvis lav indkomst. Når man er fyldt 25, vil der ikke længere være begrænsende hensyn i henhold til alder.

Sammenlign de forskellige udbydere af kviklån

Det er også vigtigt at være opmærksom på egne rettigheder i forbindelse med optagelse af kviklån, og er låneperioden på under 3 måneder, har men en såkaldt betænkningspause på 48 timer. Denne er obligatorisk, hvilket vil sige, at man kun kan få accepteret lånet efter de 48 timer, således man ikke kommer til at tage forhastede beslutninger. Det er også forbudt, hvis låneudbyderen kontakter lånemodtageren for at få svar på et tilbud, da det er lånemodtageren, der efter passeret tænkepausen skal kontakte udbyderen for at give endeligt svar. Der findes også mange forskellige udbydere af kviklån, og de har alle forskellige fordele, og her kan man vælge at afstemme valg af udbyder med de krav, der end måtte være. Dette kunne eksempelvis være lånebeløbets maksimums- og minimumsgrænse, låneperiodens længde, den årlige rente og svartid, der alle varierer fra udbyder til udbyder, og her er det vigtigt at vælge i henhold til de krav og behov, man har, således lånet får sin bedst mulige indflydelse på økonomien.

Står du og mangler luft i økonomien til at foretage fornuftige investeringer, eller vil du ikke gå glip af et godt tilbud? Dette kan gøres let, simpelt og hurtigt med et kviklån.