Find den bedste a-kasse til dig

I Danmark har vi det fantastiske tilbud om, at man kan blive medlem af en a-kasse. En a-kasse er dit smarteste værktøj til, når du skal ud på arbejdsmarkedet. Uanset om du har arbejdet i mange år, eller blot skal i gang med at studere, så er det altid en god ide at melde sig ind i en a-kasse i god tid. 

Der er rigtig mange fantastiske a-kasser her i Danmark, som alle har hver deres fordele, tilbud og prisklasser. Hvis du er på udkig efter en a-kasse, som passer perfekt til dig, så kig med her. 

En a-kasse til dig budget

Det skal gerne kunne betale sig at være medlem af en a-kasse, som ikke koster i dyre domme. Der er heldigvis rig mulighed for at finde en billig a kasse, som passer til dig budget. Der spares ikke væk på de gode tilbud eller kvaliteten hos din a-kasse, selvom du finder et billigere alternativ. Hos alle a-kasser tilbydes du dagpenge, gratis møder og hjælp til at komme i gang med jobsøgningen. 

Meld dig ind mens du studerer

Det smarte ved den danske a-kasse er, at du kan melde dig ind allerede fra første studiedag uden at du behøver betale en krone. Studielivet er anstrengende nok som det er, og det er din a-kasse godt klar over. Derfor kan du hos mange a-kasser kvit og frit melde dig ind og først påbegynde din betaling, når studiet er over. 

Når du er færdiguddannet og skal ud på arbejdsmarkedet, så er du berettiget til at modtage dagpenge fra din a-kasse. Selvom det tager dig nogle måneder at finde et job, så har du økonomisk støtte hele vejen. 

Du skal være aktivt jobsøgende

Det er et krav hos din a-kasse, at du skal være aktivt jobsøgende, når du er dagpengemodtager. Det betyder at du skal sende mindst 2 ansøgninger ud om ugen, og dette skal registreres på a-kassens hjemmeside. 

Løbende vil du deltage i møder med din a-kasse, hvor I kan tale om, hvordan det går med jobsøgningen, og om du eventuelt har brug for hjælp eller vejledning til at komme videre.