Ny og opdateret sikkerhed med iPhone X

Den nye jubilæumstelefon fra Apple byder på en række fremragende nyheder og opdateringer. iPhone X, også kaldet iPhone 10, lanceres i forbindelse med Apples 10-års jubilæum. Det er dermed 10 år siden, at deres første iPhone kom på markedet – og det må siges, at Apple har ændret markedet markant sidenhen. Halvdelen af danskerne foretrækker en iPhone frem for en anden mobiltelefon samt andet styresystem, og på verdensplan er Apples succes ligeledes gigantisk. Derfor ser mange Apple-fans frem til den 27/10 og 2/11 med stor begejstring – den 27. oktober kan iPhone X nemlig forudbestilles, mens den forhandles i butikkerne fra den 2. november til en indtil videre ukendt pris – men følg med her for at se priser. En af de store forandringer på denne nye model er det såkaldte Face ID.

Ansigtsgenkendelse som sikker autentificering

I dag anvendes flere forskellige metoder, når det kommer til at låse en smartphone op. Det kan enten gøres med et enkelt swipe, hvor der ikke er en adgangskode slået til. Dette er selvfølgelig nemt, men det er ikke en specielt sikker metode at anvende – især ikke, hvis mobiltelefonen mistes eller stjæles, da andre nemt kan få adgang til ens private ejendele. Derfor vælger størstedelen af smartphone-brugere at slå en adgangskode til. Dette kan være en pinkode på 4 eller 6 cifre. Koden kan også bestå af mønstre, som tegnes på skærmen. Sidste typiske adgangskode er fingeraftryksgenkendelse, hvor man kan få adgang til telefonen ved at indstille sine fingeraftryk.

Med iPhone X kan du dog beskytte din telefon på endnu mere sikker vis, og denne metode er også superanvendelig. Kort sagt vil dit ansigt blive registreret med Face ID, hvorefter din telefon vil blive låst op. Der foregår altså en ansigtsregistrering, som fungerer med TrueDepth-kameraet på telefonens frontkamera. En digital model af dit ansigt bliver lavet meget nøjagtig, da mere end 30.000 usynlige punkter i dit ansigt projiceres og analyseres. Dette betyder altså, at du blot skal kigge på din iPhone X, hvorefter du vil få adgang til den.

Punktprojektor, infrarødt kamera og infrarød belysning

Som sagt bliver dit udseende kortlagt ved, at punktprojektoren projicerer mere end 30.000 usynlige punkter på ansigtet. Et infrarødt kamera aflæser disse punktmønstrer, og et infrarødt billede tages. Når det infrarøde billede er taget, bliver dataene derfra sendt til noget, der hedder A11 Bionic-chippens Secure Enclave. Her vil det blive be- eller afkræftet, om der er et match med eksisterende data, og derfor om du er den korrekte ejer af telefonen. Det er også muligt at anvende denne funktion i mørke, da en infrarød belysning udsender er usynligt infrarødt lys. Apple hævder ligeledes, at enheden vil genkende dig, uanset om du bærer briller, hat eller ændrer frisure undervejs.

Ud over at fungere som en adgangskode for at låse telefonen op, kan Face ID også bruges til andet. Face ID virker nemlig kun, hvis du er helt opmærksom på den – altså ved at du kigger på din iPhone X. Når en alarm sættes til at alarmere, vil du dermed kunne skrue ned for alarmen ved blot at kigge direkte ned på din enhed med åbne øjne. Der er altså mange fede fordele og funktioner med Face ID på den nye iPhone X.