Alt, hvad du skal vide om el løbehjul

De finurlige el løbehjul har med høj sandsynlighed taget verdenen med en storm, som ingen kunne have set komme. Så nu er de derude på gaderne – i hænderne på unge såvel som gamle.

Og hvis du er en af de personer, som overvejer at købe sig sådan et løbehjul, så er der nogle informationer, som du lige bør være bekendt med, før du begynder dit køb. Det kan du blive udrustet med lige nedenfor!

Som om, at du cykler

Når det kommer til færdselsreglerne for løbehjul, så kommer det til at lyde som om, at du er på en cykeltur. Og det er faktisk fordi, at du i lovens øjne er det.

Eller næsten – for færdselsreglerne er bygget op efter cyklernes regler. Derfor skal du altså køre på cykelstier, hvis de er der, og ellers er det ud på vejen. Fortove og gangstier samt fodgængerfelter er ikke til el løbehjulet.

Derudover skal man selvfølgelig give tegn, og man må ikke være mere end én person på løbehjulet. Samtidig skal der være lys på hele døgnet, nærmest som om, at det er en bil, som du har fået købt dig.

Aldersgrænsen – hvordan ser den ud?

Aldersgrænsen for el løbehjul er lidt en sjov størrelse i dag. I lovens øjne er den nem at forstå – du skal være 15 år gammel, hvis du vil køre på el løbehjul.

Det er bare således, at mange ikke køber løbehjulene, men i stedet lejer dem. Og her er der nogle udlejningsfirmaer, som simpelthen har deres egen aldersgrænse på 18 år for at nedsætte eventuelle problemer, som deres løbehjul kan forårsage.

Det betyder altså, at du kun skal være 15 år, men at vi mange tilfælde, så ender det med, at 18 år er den effektive aldersgrænse.

Og hvad så med fartgrænsen?

Fartgrænsen er en teknisk foranstaltning, som du garanteret er interesseret i – den betyder nemlig meget for mange.

Her siges det, at for at et løbehjul kan få lov til at være i trafikken, så må det højst kunne køre 20 km i timen ved motorkraft alene.

Det er i og for sig ikke ulovligt at købe et el løbehjul, som kan køre hurtigere end dette ved hjælp af motorkraften. Det er bare ikke noget, som du må køre på rundt i offentligheden – vil du bruge det på et aflukket område, så burde der dog ikke være noget problem der!