4 studiejobs, der altid er gode at have på CV’et

Hvis du af en eller anden grund søger et job – om du er arbejdsløs eller bare gerne vil prøve noget nyt – så ved du med garanti, at der bliver kigget godt og grundigt på dit CV. CV’et er det, som langt de fleste arbejdsgivere studerer mest, når de leder efter en ny medarbejder. Det er ud fra CV’et, at arbejdsgiveren kan danne et billede af, om du har erfaring, om du kan passe et arbejde og lignende. Hvis du er studerende, og du gerne vil have et andet studiejob, eller du skal i gang med et fuldtidsarbejde, så er det også CV’et, du skal arbejde på. Herunder kan du læse mere om, hvilke studiejobs der blandt andet er gode at have på CV’et. Hvis du ikke kan finde et studiejob, betyder det dog ikke, at du ikke kan finde et godt arbejde senere. Det er andet end dit CV, der afgør, om du passer til en stilling eller ej. Her kan du blandt andet finde gode råd til jobsamtalen, som også har stor betydning.

Det første studiejob som flaskedreng, piccoline eller lignende

Det første studiejob eller fritidsjob er ikke altid prangende – faktisk er det ofte det modsatte. Det er dog en god ide alligevel at skrive det på dit CV. Hvis du eksempelvis har gået med aviser eller reklamer, været flaskedreng eller piccoline, så viser du, at du har en høj arbejdsmoral, og at du altid har kunnet passe et job. Det er en god egenskab, som arbejdsgivere gerne vil se.

Et studierelevant job

Hvis du gerne vil have et job inden for det felt, du studerer, er det en rigtig god ide at finde et såkaldt studierelevant studiejob. Et studierelevant studiejob kan være mange ting; det skal blot være relevant i forhold til det, du gerne vil arbejde med efter studierne. Hvis du gerne vil være sekretær, er det godt at have haft en administrativ stilling før, og hvis du gerne vil være ingeniør, kan det for eksempel være godt at have et studiejob, der er mere teknisk og ingeniørfagligt. Læs mere på bladetmomentum.dk om jobs til unge og studerende blandt andet.

Et studiejob med menneskekontakt

Hvis du kan finde et studiejob, hvor du på en eller anden måde har kontakt til andre mennesker, kan det være en fordel. Det kan være alt fra kundeservice til medhjælper på et plejehjem. Hvis du kan vise gennem dit CV, at du kan omgås mange forskellige typer af mennesker, vil det klart være en fordel for dig.

Et studiejob er et godt studiejob

I virkeligheden er det ikke afgørende, hvad du har for et studiejob – i hvert fald ikke inden for alle professioner. Man kan i de fleste tilfælde argumentere for, at ethvert studiejob har bidraget med noget, der kan bruges i et fremtidigt arbejdsliv.